Τένις στα δημοτικά σχολεία και 400 μικροί Φέντερερ

sxol tennis1

Mια ξεχωριστή ενέργεια προώθησης του τένις στα μικρά παιδιά γίνεται στη Βόρεια Ελλάδα και αξίζει συγχαρητηρίων.

Η αφορμή δόθηκε με την καθιέρωση - από τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο - της 1ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού κι οι αρμόδιοι στην Ελληνική Ομοσπονδία Τένις το πήγαν λίγο παρακάτω... Η΄ καλύτερα αρκετά πιο κάτω, αφού κατάφεραν να μυήσουν στο άθλημα 400 μαθητές δημοτικών σχολείων. Πώς έγινε αυτό... Με έναν απλό και παράλληλα τόσο αποδοτικό τρόπο.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε πιλοτικά στον Δήμο Παύλου Μελά και συγκεκριμένα στο 13ο δημοτικό σχολείο της Σταυρούπολης(υπό την διεύθυνση της Σταυρούλας Τσακιράκη που είπε αμέσως «ναι» σε κάτι τόσο όμορφο) και στόχος αυτού του τουρνουά ήταν η γνωριμία (400 παιδιών δευτέρας, τρίτης και τετάρτης δημοτικού) με το τένις. Συμμετείχαν παιδιά από το 13ο δημοτικό σχολείο, το 1ο δημ.σχολ και το 3ο δημ,σχολ..

Τα παιδιά κάθε σχολείου έπαιζαν για 20 λεπτά, με τα παιδιά από τα άλλα δύο σχολεία, με απλοποιημένους κανόνες τένις. Το κλίμα αλληλεγγύης κι ευγενούς άμιλλας ήταν έντονο στην αυλή του 13ο Δημοτικού σχολείου, που είχε διαμορφωθεί ανάλογα με 12 δώδεκα μικρά γήπεδα τένις (όπως φαίνεται κι από τις φωτογραφίες). Συνολικά έπαιξαν τετρακόσια παιδιά τένις σε 3 ώρες!

Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν διπλώματα από το Γραφείο Αθλητισμού (υπό την εποπτεία του εντεταλμένου συμβούλου Θεόφιλου Καπετανίδη) κι έγινε κλήρωση ρακετών τένις. Ο αντιδήμαρχος παιδείας κ. Χριστοδούλου (πρώην δάσκαλος) έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση κι επαίνεσε την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας τένις και της διευθύντριας του σχολείου για αυτήν την πρωτοβουλία.

Συμπερασματικά ο υπεύθυνος ανάπτυξης της ομοσπονδίας, Γιάννης Αθαναηλίδης, ευχήθηκε αυτή η πρωτοβουλία να βρει κι άλλους οπαδούς για να εισαχθεί το τένις στα δημοτικά σχολεία.

seperator

coach2

Kανονισμοί του τένις

coach1

Μάθε τους κανονισμούς του τένις από τον καθηγητή ΤΕΕΦΑ Γιάννη Αθαναηλίδη 

Προπονητική

coach

Προπονητική και βασικές αρχές τακτικής για καλύτερα αποτελέσματα στο παιγνίδι

O σωστός εξοπλισμός

exopl

Σημαντικές πληροφορίες για τον σωστό εξοπλισμό του αθλητή αλλά και του ερασιτέχνη

Διατατικές Ασκήσεις

strech

Διατατικές ασκήσεις απαραίτητες πάντα για πριν και μετά το παιγνίδι.